Livraison gratuite

Ons concept

Milo, de spiegel knuffel

Emodou biedt u een vernieuwend concept! Milo het spiegeldoekje, begeleidt het kind in zijn identiteit en emotionele ontwikkeling.

Emodou beschouwt de "doudou" als een overgangsobject. In de geboorte- en afscheidspakketten zitten drie "doudous", twee grote en een kleine. De kleine weerspiegelt het kind, en de twee grote weerspiegelen de ouders van het kind, evenals de familie van Milo.

Milo en zijn ouders ervaren dezelfde situaties en emoties als het kind en hun ouders. Het kind identificeert zich snel met Milo en kan hun ouders vergelijken met die van Milo, waardoor het begrip krijgt van het familie- en sociale universum, evenals de kinderopvang en school.

De reacties van Milo helpen het kind om verder te gaan, waarbij geleerd wordt dat het normaal is om te vertrekken en terug te keren, te verliezen en verdrietig te zijn, verdrietig, boos of angstig te zijn, maar dat men deze negatieve emoties kan overwinnen en terug kan keren naar geluk.

Zo bouwt het kind geleidelijk positief aan hun leven.

3 knuffels en glimlachen !

Identificatie en het opvullen van de leegte, voor meer vertrouwen en sereniteit.

Hoe kun je als kind, of als bijna volwassene, vertrouwd omgaan met het gemis en de afwezigheid van een ouder? Emodou biedt de symbolische, bijna echte aanwezigheid van de ontbrekende ouder met 3 knuffels en glimlachen!

Dankzij ons concept voelt het kind zich niet langer alleen: het profiteert van de aanwezigheid van de een of de ander, waar ze ook zijn. Voor een korte of lange afwezigheid nemen ze de kleine knuffel overal mee naartoe en vinden ze de grotere bij het slapengaan. Begeleid, is het kind gerustgesteld en gekalmeerd.
De geboortekit werkt vanaf de eerste testmiddag in de kinderopvang of de eerste nacht bij de grootouders.

Later zal het kind ontdekken dat Milo ook intensere en onomkeerbare scheidingsmomenten meemaakt, zoals een echtscheiding... Met de Scheiding setpubliceert Emodou een boek, "Milo bij papa en bij mama", dat stap voor stap door de scheiding heen gaat. Milo laat het kind zien dat ze niet alleen zijn, omdat hij er is, bij hen, en dat hij ook dit soort situaties meemaakt.

Milo gebruiken om vragen te stellen is gemakkelijker dan ze zelf te stellen... Het kind wordt rustiger, krijgt zijn glimlach terug, en behoudt deze.

Het principe

In een pakket zitten drie knuffels: de spiegelknuffel en twee volwassen knuffels. Bij een scheiding wordt de knuffel van de moeder bij de vader achtergelaten en de knuffel van de vader bij de moeder.

Op deze manier heeft het kind beide ouders dichtbij zich. Het boek illustreert een typische uitwisseling zodat het verhaal bekend is voor het kind. Al onze knuffels zijn ontworpen in België met lokale naaisters.

Emodou Livres Doudous Educatifs

De voordelen

Ce site Web utilise des cookies pour vous garantir la meilleure expérience sur notre site Web. Gegevensbescherming