Livraison gratuite

Een knuffel die is ontworpen om het kind bij scheiding te helpen

Artikel voorgesteld door Vedia.

Het begint allemaal met een verhaal dat iedereen kan ervaren. Scheiding. Pierre Maréchal was toen de vader van een 2-jarige dochter.

Hij zocht al snel naar manieren om deze scheiding gemakkelijker te maken voor zijn dochter.

Het idee van een kalender en een knuffel om haar te helpen haar emoties uit te drukken kwam op. 3 jaar later was de Emodou-ervaring succesvol. Hij besloot samen met zijn partner andere ouders te helpen.

Een knuffel die is ontworpen om het kind bij scheiding te helpen

"Ons doel is echt om te kunnen delen wat we hebben meegemaakt. Tijdens de scheiding met mijn ex-vrouw, wilden mijn nieuwe partner en ik verschillende dingen opzetten om mijn dochter te helpen dit alles te doorstaan.

Het begon allemaal met een eenvoudige kalender die we hebben gemaakt zodat ze haar emoties met ons kon delen. We denken vandaag dat als we andere mensen kunnen helpen hetzelfde te doen, dan hebben we succes gehad," legt Pierre Marechal, de oprichter van Emodou, uit.

Het principe is eenvoudig, een pakket met een kalender die u in staat stelt uw emoties te begrijpen en vooral uit te leggen terwijl u weet wanneer u naar de andere ouder moet terugkeren. Maar ook een verhaal en knuffels om een ​​verbinding met elk lid van de familie te behouden.

We hebben een 'papa' knuffel, een 'mama' knuffel, en een spiegelknuffel. Het doel is dat de 'papa' knuffel bij mama blijft en de 'mama' knuffel bij papa blijft. De spiegelknuffel daarentegen, reist met het kind naar beide huizen. Het hebben van de tegenovergestelde knuffel bij elk ouderlijk huis stelt het kind in staat om beide ouders onder hetzelfde dak te hebben en zich aan beiden te openbaren," legt Joyce Dethinnes uit, de partner van Pierre en ook een maker.

We merkten al snel dat er al veel dingen bestonden om kinderen te helpen hun emoties te beheren, maar het was geen compleet pakket en het had niet specifiek betrekking op echtscheiding. Psychologen hebben ons zelfs aangemoedigd om ons project te starten. Iedereen vond het onderwerp belangrijk, vooral voor kinderen," voegt de jonge vrouw toe.

Leveraging hun psychologische expertise hebben ze ook een andere set gemaakt om de algemene emoties van het kind te beheren met knuffels die woede, vreugde, verdriet of angst vertegenwoordigen. Ook is er een verhaal gemaakt om het kind te helpen bij het uiten van wat hij of zij voelt. Er is nu een crowdfunding-campagne gelanceerd om te helpen bij de productie. (MB)
U kunt ons artikel op Vedia vinden door hier te klikken.

Ce site Web utilise des cookies pour vous garantir la meilleure expérience sur notre site Web. Gegevensbescherming